Journalistik

Hej!

Jag är reporter och digital strateg på Tidningen Vision. Utöver det frilansar jag även som fotograf.

Jag har en kandidatexamen i journalistik och multimedia vid Södertörns högskola och har även läst statsvetenskap och filosofi.

Jag började arbeta som journalist år 2009 och har sedan dess hunnit med att vara kultur-, kriminal-, allmän- och nöjesreporter samt webbredaktör och ansvarig för sociala medier. Några av mina tidigare uppdragsgivare är Ekot, Expressen, Svenska Dagbladet, Akademikern, Biblioteksbladet, Chefstidningen, Nyhetsbyrån Siren, Gefle Dagblad och Dalarnas Tidningar.

Sagt om mig: 

“Stina Loman är ambitiös, snabb och journalistiskt mycket kompetent. Ekot är en av Sveriges Radios mest arbetsintensiva arbetsplatser med krav på stresstålighet, hög arbetskapacitet och förmåga att utföra flera arbetsuppgifter samtidigt. Det här har Stina Loman hanterat utmärkt väl. Stina Loman är dessutom en mycket uppskattad arbetskamrat som har mycket god förmåga att samarbeta med alla.”

Augustin Erba, chef nyhetsnavet, Ekot Sveriges Radio

”Stina Loman kom som en frisk fläkt till redaktionen för ett sommarvikariat. Att hon inte visste så mycket om Gävle hindrade henne inte från att gräva fram nyheter och uppslag till reportage. Vi smittades av hennes entusiasm och blev väldigt glada över att kunna locka henne till oss även nästa sommar. Stina är lätt att ha att göra med, vet vad som är en bra nyhet och hur den ska presenteras och är snabb. Kan jag rekommendera henne? Absolut!”

Maria Brander, chefredaktör, Gefle Dagblad

Artiklar:

Halverade försörjningsstödet – nu firas framgången (Chefstidningen)

Utbredd sexism bland ekonomer (Civilekonomen)

Reinfeldt om de ryska anti-homolagarna (Expressen)

Ut med skrivborden – in med kreativiteten (Akademikern)

Riksbanken beslutade om historisk låg ränta (Ekot) 

Här fann Gävleborna ro redan på 1800-talet (Gefle Dagblad) 

Konstnären: “Det handlar inte om att peka finger mot någon” (SvD)

Leave A Comment